Jeg har haft en ustyrlig trang til chokoladekage hele dagen.. Men jeg synes tit chokoladekage kan blive lidt tør og kedelig. Jeg har dog en rigtig god opskrift på en virkelig lækker chokoladekage, men i aften skulle det gå lidt hurtigt, så jeg biksede bare lige en brownie sammen :-)
Opskriften er fra bagsiden af en kakaopulver-æske, men jeg har ændret lidt i den, så jeg synes den er lidt bedre :-)
Jeg håber I også vil kunne lide den! Min kæreste og vores fælles ven kunne i hvert fald godt lide den!
Brownie (12 stykker)
- 110 gram smør
- 180 gram rørsukker eller alm. sukker
- Korn fra en halv vaniljestang
- 2 æg (stuetemperatur)
- 60 gram hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 3 spsk kakao
- En god håndfuld mandler
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde, og bland det med sukker og vaniljekorn i en mellem skål. Mens det afkøler en smule, hakkes mandlerne groft, og stilles til side.
Bland æggene i, et af gangen. Rør godt i blandingen mellem hvert æg.
Bland hvedemel, bagepulver og kakao godt i en anden skål, og sigt det over i smør-blandingen over 3 omgange. Der skal røres godt mellem hver omgang, men kun lige til massen er ensartet.
Hæld dejen over i en lille kvadratisk bageform, enten smurt godt med smør (eller lign.) eller med bagepapir i bunden.
Smør blandingen godt ud i formen og drys med mandlerne.
Bages i ca. 18 minutter, afhængig af din ovn. Lad afkøle, skær derefter ud i 12 stykker og nyd den! :-)
Tips:
- Smelt 50 gram mørk chokolade sammen med smørret,
- eller hak det groft og put det i dejen sammen med mel-blandingen.
- Undlad mandlerne og pynt i stedet med en cream cheese-frosting, glasur eller cream fraiche når kagen er afkølet.
Opskriften er fra bagsiden af en kakaopulver-æske, men jeg har ændret lidt i den, så jeg synes den er lidt bedre :-)
Jeg håber I også vil kunne lide den! Min kæreste og vores fælles ven kunne i hvert fald godt lide den!
Brownie (12 stykker)
- 110 gram smør
- 180 gram rørsukker eller alm. sukker
- Korn fra en halv vaniljestang
- 2 æg (stuetemperatur)
- 60 gram hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 3 spsk kakao
- En god håndfuld mandler
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde, og bland det med sukker og vaniljekorn i en mellem skål. Mens det afkøler en smule, hakkes mandlerne groft, og stilles til side.
Bland æggene i, et af gangen. Rør godt i blandingen mellem hvert æg.
Bland hvedemel, bagepulver og kakao godt i en anden skål, og sigt det over i smør-blandingen over 3 omgange. Der skal røres godt mellem hver omgang, men kun lige til massen er ensartet.
Hæld dejen over i en lille kvadratisk bageform, enten smurt godt med smør (eller lign.) eller med bagepapir i bunden.
Smør blandingen godt ud i formen og drys med mandlerne.
Bages i ca. 18 minutter, afhængig af din ovn. Lad afkøle, skær derefter ud i 12 stykker og nyd den! :-)
Tips:
- Smelt 50 gram mørk chokolade sammen med smørret,
- eller hak det groft og put det i dejen sammen med mel-blandingen.
- Undlad mandlerne og pynt i stedet med en cream cheese-frosting, glasur eller cream fraiche når kagen er afkølet.
![]() |
MUMS! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar