onsdag den 1. maj 2013

Chokolade cookies

Forleden dag passede min kæreste og jeg hans lille nevø og lille niece, og deres mor (altså min kærestes svigerinde) er en ligeså ivrig bager som mig :-)
Derfor ved jeg at hun også har et hav af koge-, og bagebøger i hendes køkken, og dem havde jeg så mulighed for at læse grundigt i, da børnene var lagt i seng.

Jeg fandt så en bagebog fra det engelske bageri Hummingway Bakery, som ligger i London. Og i denne bog fandt jeg en masse lækre opskrifter, blandt andet på chokolade cookies. I dag havde jeg så ekstra tid, og så syntes jeg lige at min kæreste skulle forkæles! :-)

Vi elsker begge to chokolade, men hvor han er mere til det mørke, kan jeg bedst lide det lyse eller helt hvide. Så jeg valgte at kombinere det mørke og lyse, men jeg er sikker på at man sagtens kan udskifte noget af det med hvid chokolade også!

Opskriften er som sagt taget ud fra bogen, men jeg ændrede lidt i den, så den passede til vores smag - og de blev himmelske!

Opskrift til 12 stk.
- 50 gram smør
- 250 gram mørk chokolade
- 200 gram lys chokolade (skift evt. halvdelen ud med hvid chokolade)
- 2 æg
- 175 gram mørk muscovadosukker (man kan sagtens bruge lys muscovadosukker eller rørsukker)
- 1/4 tsk. vaniljeekstrakt eller kornene fra en ½ stang vanilje
- 85 gram hvedemel
- ½ tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 170 grader varmluft, og gør 2 bageplader klar med bagepapir.

Kom smør og det mørke chokolade i en lille gryde og smelt det langsomt ved svag varme.
Bland æg, sukker og vanilje godt i en røremaskine eller pisk det godt med en håndpisker. Bland chokolade-smør-blandingen godt med.
Bland mel og bagepulver i en anden skål og sigt det over i "dejen" over 3 omgange mens der blandes godt efter hver omgang. Bland til sidst de lyse chokolade stykker i dejen.

Læg 6 lige store klatter på hver bageplade med god afstand - de flyder nemlig lidt ud.

Bages i 10-15 minutter. Efter de første 10 minutter er gået skal der holdes meget øje med kagerne. De er færdige når overfladen er revnet mange steder.

Server med et stort glas iskold mælk til! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar