torsdag den 2. maj 2013

Marengskys

Marengs er bare en lækker ting! Man kan bare spise dem som de er, eller knuse dem ud over sin is! :-)

Opskrift (2 bageplader med små 'kys')

- 4,5 past. æggehvider (3 bægre), stuetemperatur
- 140 gram sukker
- 120 gram flormelis
- evt. kornene fra én vaniljestang

Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Pisk æggehviderne til de skummer godt. Pisk derefter sukkeret med over cirka 3 omgange. Der skal piskes grundigt til massen begynder at blive sej. Hvis du vil have vaniljekorn med skal de piskes med sammen med sukkeret.
Sigt flormelisen ned i massen og pisk igen i mindst 5 minutter, eller indtil massen er sej og blank.

Hæld massen ned i en sprøjeposen med din yndlingstyl og sprøjt nogle klatter ud på bagepladerne. Sæt ind i ovnen i 1,5 time.
(Dem på billedet var kun på én bageplade, og de blev lidt større, og derfor fik de nok 10 minutter længere, men jeg synes godt de kunne have haft 10 minutter ekstra ud over det.)

Tips:
- Farv evt. hele massen eller halvdelen din yndlingsfarve.
- De smager også rigtig godt hvis der er lakridspulver i massen eller hindbær-ekstrakt eller andre ekstrakter.


2 kommentarer:

  1. Lykke Andersen3. maj 2013 kl. 16.51

    Hvorfor har jeg dog aldrig overvejet at drysse marengs på is?! Du er et geni, kvinde. Intet mindre!

    SvarSlet
  2. Seriøst?! Jamen så skynd dig og spis is med knust marengs på! ;-)

    SvarSlet