Denne vaniljeis er super lækker, virkelig cremet og fuld af fløde, som en rigtig vaniljeis skal være! Når man tager en skefuld, kan man både dufte og se alle de små sorte vaniljekorn.
Denne opskrift er blevet lavet med en ismaskine, og min blev købt for ca. 200 kr., hvor kan jeg dog ikke huske! Men jeg har efterfølgende set den i Elgiganten og lignende butikker, men til ca. 550 kr. Så jeg er rimelig sikker på at min blev købt på tilbud :-) Men andre billigere ismaskiner kan også sagtens bruges. Ved min skal jeg bare huske at sætte den i fryseren i mindst 8 timer, og det kan selvfølgelig godt være lidt besværligt, hvis jeg først får lyst til vaniljeis om aftenen ;-)
Men hvis bare jeg husker det, så er det super nemt at lave en omgang is (eller sorbet)!
Jeg har valgt denne gang at putte hakket hvid chokolade i, men man kan variere i næsten det uendelige! Tilføj f.eks. hakket lys eller mørk chokolade, M&Ms, skumfiduser skåret i mindre stykker, hakket hasselnødder eller mandler, revet citronskal, eller hvad du nu kan finde på!
I den oprindelige opskrift blev der brugt sødmælk, men det syntes jeg var lige fedt nok, og selvom jeg har valgt at bruge minimælk, kan man sagtens bruge enten skummetmælk eller letmælk.
Men NU til opskriften!
Vaniljeis (ca. 1 liter):
- 4 pasteuriseret æggeblommer (2 bægre)
- 180 gram sukker
- Korn fra 1 vaniljestang
- 200 ml minimælk
- 300 ml fløde, pisket til skum
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og vaniljekornene, indtil det er tykt og let skummende.
- Mens der piskes, hældes mælken langsomt ved. Pisk grundigt.
- Den piskede fløde vendes forsigtigt over i blandingen og hele massen hældes over i ismaskinen.
- Lad den køre indtil massen er rimelig fast, hæld den over i en plastik-boks der kan tåle at blive frosset, og sæt den i fryseren. Lad den blive der i mindst 3-4 timer og så kan den spises :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar