Så har jeg endelig tid til at skrive mit indlæg omkring mine marcipan-muffins :-)
En hel del i min familie er utroligt glade for disse muffins, og da der ikke er ret mange ingredienser, er de også nemme at lave.
Jeg kan ikke helt huske hvor jeg har opskriften fra, da min mor lavede dem til en familiesammenkomst for over 10 år siden. Men de var bare SÅ lækre! Og for ca 3 år siden kom jeg i tanke om dem, og prøvede et hav af opskrifter, men ingen var helt vildt gode, så jeg prøvede mig frem. Og efter flere forsøg, endte jeg med denne opskrift;
Opskrift til 12 muffins:
- 200 gram rørsukker (alm. hvid sukker kan også bruges, men de får en flottere rustik farve med rørsukker)
- 2 æg (stuetemperatur)
- 150 gram hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 200 gram marcipan, revet groft
Tænd ovnen på 180 grader varmluft og gør en muffins-bradepande klar med forme.
Hæld æg og sukker i en stor skål og pisk det hele lyst og skummende, gerne med håndpisker.
Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål og sigt det derefter over i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen.
Vend det groft revne marcipan i dejen og fordel dejen i de 12 forme.
Sæt ind midt i ovnen og bag kagerne i ca 20 minutter. Hold øje med dem de sidste 3-4 minutter, de må ikke blive for mørke.
Spis dem gerne sammen med noget syrligt, f.eks. hindbær-sorbet.
En hel del i min familie er utroligt glade for disse muffins, og da der ikke er ret mange ingredienser, er de også nemme at lave.
Jeg kan ikke helt huske hvor jeg har opskriften fra, da min mor lavede dem til en familiesammenkomst for over 10 år siden. Men de var bare SÅ lækre! Og for ca 3 år siden kom jeg i tanke om dem, og prøvede et hav af opskrifter, men ingen var helt vildt gode, så jeg prøvede mig frem. Og efter flere forsøg, endte jeg med denne opskrift;
Opskrift til 12 muffins:
- 200 gram rørsukker (alm. hvid sukker kan også bruges, men de får en flottere rustik farve med rørsukker)
- 2 æg (stuetemperatur)
- 150 gram hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 200 gram marcipan, revet groft
Tænd ovnen på 180 grader varmluft og gør en muffins-bradepande klar med forme.
Hæld æg og sukker i en stor skål og pisk det hele lyst og skummende, gerne med håndpisker.
Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål og sigt det derefter over i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen.
Vend det groft revne marcipan i dejen og fordel dejen i de 12 forme.
Sæt ind midt i ovnen og bag kagerne i ca 20 minutter. Hold øje med dem de sidste 3-4 minutter, de må ikke blive for mørke.
Spis dem gerne sammen med noget syrligt, f.eks. hindbær-sorbet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar