Mindst en gang om ugen spiser vi lasagne herhjemme, og så er det også samtidig til frokost til os begge de næste par dage. Det tager ca. 15 min at lave selve kødsovsen og så skal hele banditten have 30min i ovnen.
Jeg synes det er mindst lige så nem som en pakke fra Knorr el. lign., men ens egen smager altså en hel del bedre!
Kødsovsen:
- 500 gram hakket oksekød
- 1 dåse hakket tomater
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 dl mælk
- Salt og peber
- Krydderier (jeg bruger oregano, basilikum, muskatnød, allehånde og evt. hvidløg)
Udover det:
- Et ovnfast fad
- Lasagneplader (jeg foretrækker fuldkorn)
- 1 glas bechamelsovs fra Dolmio eller 1-1,5 karton morney-sauce
- En halv pose revet mozzarella-ost
- Evt. friske basilikum-blade
Sådan gør du!
1) Tænd ovnen på 180 grader varmluft (eller ca. 200 grader alm. ovn)
2) Hæld lidt olivenolie eller margarine i en gryde og hæld der hakkede oksekød i (medmindre oksekødet har en fedt-procent på over 15%, så skal du ikke bruge fedtstof i gryden)
Brun kødet.
3) Hvis der er meget væske i bunden, sø hæld gerne det fra, eller i hvert fald det meste af det.
4) Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og mælk. Lad det begynde at koge lidt og skru så lidt ned for varmen.
5) Tilsæt krydderier efter din smag og smag til med salt og peber.
Lad koge, gerne i mindst 10min. Hvis sovsen bliver for tør, tilsæt da lidt mere mælk.
6) Fyldet i din lasagne skal ligges sådan:
Bechamel- eller morneysauce, lasagneplader og kødsovs.
Fortsæt indtil der ikke er mere kødsovs. Husk at afslutte med bechamel- eller morneysauce.
7) Afslut helt med at drysse revet ost over toppen.
Pynt evt. med friske basilikumblade.
8) Giv lasagnen ca. 20-30min i ovnen, eller indtil osten er helt gyldenbrun.
9) Server med grønne bønner eller en frisk salat og et godt stykke brød til.
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar